logo print

Email marketing - De ce este necesar?

Email marketing este o metoda de a face bani online. Este exact asa cum ai auzit. Creezi o lista de contacte si apoi promovezi produsele si serviciile companiei prin campanii de email-uri. Un email poate contine informatii, un link, un newsletter sau orice altceva doresti sa trimiti abonatilor.

Este lesne de inteles ca este mai bine sa ai o lista de abonati care nu este foarte lunga, insa care este compusa din persoane care sunt chiar interesate de produsele si serviciile tale, decat o lista extrem de lunga, formata din persoane alese in mod aleatoriu, care nu au nicio legatura cu domeniul tau. Atunci cand trimiti emailuri catre o lista targetata, sansele ca acestia sa aiba comportamentul dorit cresc in mod exponential.

Spre exemplu, poti sa creezi o lista de contacte prin plasarea unui formular in site, prin care soliciti vizitatorilor sa isi introduca numele, adresa de email sau orice alte informatii necesare. In schimbul abonarii, se ofera ceva in schimb: un cadou gratuit, o informatie sau ceva ce vizitatorii si-ar putea dori. Cu cat partea remunerativa este mai atractiva, cu atat creste numarul de persoane care se va abona.

Email marketing mai prezinta avantajul ca iti creeaza alura unui expert intr-un anumit domeniu. Atunci cand trimiti informatii cu privire la un anumit domeniu, invariabil vei fi invaluit cu aceasta aura. In aceste conditii, vei capata mai multa autoritate pe un anumit domeniu, iar articolele tale vor fi tot mai citite iar traficul tau va fi mai mare.

Un alt beneficiu al campaniilor de email se refera la cresterea vanzarilor. Atunci cand detii o lista de persoane care sunt interesate de un anumit produs sau serviciu, le poti trimite acestora informatii si detalii despre produsele noi din aceleasi categorii, imediat ce acestea sunt disponibile.

Asa cum am aratat mai sus, beneficiile campaniilor de email marketing sunt multiple. Daca nu ai o lista cu persoane care a manifestat interesul pe un anumit domeniu, ar fi cazul sa incepi sa construiesti una. Daca iti doresti sa vinzi produsele si serviciile companiei cu viteza unui click de mouse, este bine sa iei in considerare implementarea campaniilor de email marketing in modelul tau de marketing online. Citeste aici mai multe despre avantajele pe care ti le ofera campaniile de email marketing precum si despre posibilitatile multiple de care te poti bucura atunci cand alegi sa trimiti astfel de campanii.

Abonare Newsletter: