logo print

Marketing in retele de socializare: 5 pasi simpli pentru a incepe marketingul pe Facebook

Marketingul in retelele de socializare folosind Facebook poate duce la construirea de relatii de afaceri si poate fi benefic pentru toti cei aflati in reteaua ta de Facebook. Facebook-ul are avantajul ca arata cine esti in realitate si de aceea poti cunoaste si alte persoane cu interese similare cu care poti dezvolta relatii bazate pe incredere si credibilitate. O buna metoda de optimizarea site este aceea de a conecta site-ul respectiv cu Facebook. In acest articol, vom pune in discutie cinci pasi simpli prin care poti incepe marketingul pe Facebook:

  • Creeaza un profil. Atunci cand se creeaza un profil pentru Facebook sunt cateva lucruri de care trebuie sa se tina cont, si anume: posteaza o fotografie in care zambesti foarte deschis intrucat oamenii sunt tentati sa asocieze un nume cu o fotografie castigand astfel credibilitate. Alege un motto care capteaza atentia vizitatorilor explicand totodata cine esti si ce faci. Completeaza profilul cu anumite informatii personale, cum ar fi anumite pasiuni, muzica favorita, si poate anumite aspiratii si obiective. Incluzand informatii personale creezi posibilitatea de a crea relatii pe baza de interese similare. Totodata, fii sincer caci minciunea este de cele mai multe ori descoperita.
  • Conecteaza-te cu alte persoane. Conectarea intre persoane este motivul principal pentru care Facebook a fost creat. Pentru inceput, poti importa toate contactele din adresa de email, sau poti folosi cautarea pe Facebook a persoanelor pe care le cunosti sau cu care ai facut afaceri. Totodata, poti gasi persoane cu interese similare in lista prietenilor tai, sau alte persoane cu care ai vrea sa comunici. Spre deosebire de Twitter unde poti urmari posturile oricui, pe Facebook este necesara trimiterea unei invitatii de prietenie. Atunci cand trimiti invitatia, este bine sa atasezi un text care sa motiveze aceasta invitatie. Este foarte neplacut pentru cineva necunoscut sa primeasca o invitatie la prietenie fara sa inteleaga cine este persoana respectiva si de ce face acest gest. Spune cateva cuvinte despre tine si de ce vrei sa te conectezi cu acea persoana pentru a mari sansele de a fi acceptat. Imediat dupa acceptare, poti vedea profilul complet si toate posturile respectivei persoane.
  • Comunica cu prietenii tai prin posturi pe Wall. Incepe sa comunici cu prietenii tai prin mesaje trimise pe Wall-ul acestora. Poti include un citat interesant, comentarii la fotografii, anumite link-uri de interes cu muzica sau articole, urari si ganduri bune, poti pune o intrebare sau iti poti ajuta prietenii sa gaseasca solutii la problemele care ii framanta.
  • Actualizeaza status-ul pe Facebook. Prin acest status oferi o informatie despre tine la un moment dat, cum ar fi starea de spirit actuala, obiectivul curent, lansand astfel o invitatie catre comunicare.
  • Participa in grupurile Facebook. Prin participarea in anumite grupuri de pe Facebook creezi sansa de a intalni persoane cu interese similare sporind astfel sansele de promovare a produselor si serviciilor tale. Aceste grupuri se identifica foarte usor prin realizarea unei cautari in Facebook dupa cuvantul cheie 'groups' (grupuri). Sunt multe grupuri in care poti participa, iar pe unele le poti crea chiar tu. Daca esti membru intr-un grup, participa la discutii prin postari relevante.

Abonare Newsletter: