logo print

Riscul de a utiliza servicii dubioase de link-building

Probabil sunteti familiari cu ofertele companiilor care promit link-uri pe site-uri cu page rank 5 - 9 pentru cativa euro. Este o oferta care suna foarte bine, iar site-urile par credibile. Cu toate acestea, lucrurile care par prea bune pentru a fi reale, de multe ori, chiar nu sunt reale. Calitatea este mai importanta decat cantitatea !

Ce promit si ce ofera, de fapt, aceste companii ?

Promisiunile acestor site-uri sunt foarte atragatoare:

  • Promit link-uri de la site-uri cu page rank ridicat.
  • Promit o solutie ieftina si rapida pentru a avea mai multe backlink-uri pentru site-ul tau.

Din nefericire, nu acestea sunt serviciile pe care utilizatorii le vor primi. Comandand un astfel de pachet, vei primi, de fapt, urmatoarele:

  • Conturi fictive pe forumuri cu link catre site-ul tau.
  • Comentarii fara obiect pe forumuri cu link catre site-ul tau.
  • Aceste firme creeaza sute de site-uri si directoare false pe Internet, pe care posteaza link-uri catre site-ul tau. Toate aceste site-uri si directoare apartin aceleiasi companii (care ofera, de fapt, si serviciul de linkbuilding).

Aceste link-uri pot face chiar rau site-ului tau !

Sunt cateva motive pentru care aceste link-uri nu aduc nimic bun pentru site-ul tau:

  • Calitatea acestor site-uri si directoare este atat de slaba incat aceste link-uri nu vor avea un efect pozitiv asupra ranking-ului site-ului tau.
  • Unele dintre aceste site-uri adauga link-uri intr-o maniera din care reiese in mod evident ca sunt link-uri platite, fapt care creeaza probleme cu Google.
  • Cele mai multe astfel de link-uri vor disparea in scurt timp.

Totodata, este demn de remarcat faptul ca unele persoane s-au plans ca au platit pentru niste link-uri care, de fapt, nici nu exista !

Cand vine vorba de SEO si link-building, nu este cale de mijloc !

Daca vrei sa aduci si sa mentii site-ul pe primele 10 pozitii in Google, nu poti pacali motoare de cautare cu solutii dubioase. Ai nevoie de un site ce are continut de calitate optimizat pentru motoare de cautare si, totodata, ai nevoie de backlink-uri de la site-uri de calitate. De aceea, etapa de promovarea site nu trebuie sa lipseasca din dezvoltarea site-ului tau.

Este nevoie de timp pentru a obtine aceste back-link-uri pentru site-ul tau, insa efortul este rasplatit. Un singur link de la un site de calitate este mai bun decat multe link-uri de la site-uri dubioase si obscure.

Abonare Newsletter: