logo print

Elemente care trebuie inlaturate pentru a imbunatati website-ul companiei

In realizarea unui site de prezentare, expertul IT ofera consiliere cu privire la caracteristicile pe care respectivul site trebuie sa le intruneasca. Cu toate acestea, exista un consens in randul oamenilor de IT si marketing asupra a patru elemente care nu trebuie sa fie utilizate in crearea unui website de prezentare:

  • Animatii complicate. In prezent, este cunoscut faptul ca magia Flash nu aduce un plus valoare website-ului pentru ca impiedica motorul de cautare sa indexeze respectivul continut. Totodata, o animatie complexa oboseste privirea iar utilizatorii pot fi tentati sa paraseasca pagina cat mai repede. Cel mai indicat ar fi sa fie efectuat un test, si anume: inlaturarea animatiilor pentru o anumita perioada de timp, pentru a se analiza traficul pe site in aceste noi conditii.
  • Sunete. Este foarte neplacut pentru un utilizator sa aterizeze pe o pagina de Internet care genereaza un sunet neasteptat si continuu. Primul reflex al utilizatorului este sa inchida sursa de sunet, fie prin oprirea volumului sau chiar prin parasirea paginii respective. Totodata, este cunoscut faptul ca, in general, utilizatorii asculta muzica in timp ce navigheaza pe Internet, iar muzica paginii se amesteca neplacut cu sunetul initial, generand astfel un factor de stres pentru utilizator.
  • Jargonul specific domeniului. La un moment dat, orice specialist intr-un anumit domeniu presupune ca fiecare utilizator intelege termenii specifici respectivului domeniu, in mod automat. Cel mai corect ar fi sa identifici termenii specifici domeniului care apar pe site si sa folosesti expresii adiacente, usor inteligibile.
  • Imagini. Fiecare site de prezentare are nevoie de imagini pentru a fi atractiv. Problema apare atunci cand numarul acestora este prea mare si imaginile nu sunt optimizate. Un numar prea mare de imagini incetineste viteza de download si influenteaza negativ Page Ranking-ul in motorul de cautare. Este necesara optimizarea Page Speed-ului pentru fiecare pagina a site-ului. In acest scop ne putem folosi de doua tool-uri profesionale: GTmetrix si GooglePageSpeed. Desi tendina in designul modern presupune utilizarea imaginilor mari, trebuie sa tinem cont si de viteza de incarcare a paginii, deoarece poate sa fie un inconvenient major si pentru vizitatorii de pe telefoane mobile.

Abonare Newsletter: