logo print

Ce inseamna link building?

Link building-ul este procesul de constructie de link-uri. Astfel, prin acest proces, se creeaza link-uri de tipul inbound (link-uri care trimit catre site-ul personal din alte locatii de pe Internet). Aceste link-uri pot fi construite prin mai multe metode: creearea de link-uri reciproce, prin newslettere etc. Este una dintre cele mai sigure metode prin care iti poti face site-ul popular. Asa cum am aratat, exista mai multe tipuri de link-uri, o forma fiind link-urile reciproce.

Ce este un link reciproc? Totodata cunoscut ca schimb de link-uri, un link reciproc se creeaza atunci cand doi webmasteri sunt de acord ca sa posteze fiecare link-ul celuilalt pe site-ul propriu. Numarul de site-uri care trimit catre un singur site poarta denumirea de popularitatea link-ului (link popularity). Aceasta te ajuta sa fii bine cotat de catre motoarele de cautare.

Sunt mai multe avantaje pe care le poti obtine prin constructia de link-uri. Cel mai important dintre aceste avantaje este ca aduce trafic tinta de la alte site-uri care sunt relevante, crescand astfel sansele ca sa creasca vanzarile si pentru site-ul tau. Totodata, te asiguri ca ai un numar suficient de link-uri de calitate care pointeaza catre site-ul tau, resursa valoroasa pe care o poti exploata pentru afacerea ta. Totodata, constructia de link-uri creeaza o expunere mare in fata motoarelor de cautare, si astfel o mai buna indexare si sansa de a ajunge in primele pagini.

Citeste aici si alte metode de a construi link-uri pentru site-ul tau in mod automat, astfel incat sa diminuezi efortul si timpul necesar pentru a realiza mai usor procesul laborios de promovare site. Cel mai important aspect de retinut este ca un site poate prezenta un continut interesant, insa, daca nu este cunoscut, nu este vizitat de utilizatori.

Abonare Newsletter: