logo print

Cum faci o campanie SEO de succes

De ce este important SEO? Pentru ca ajuta website-ul sa iasa in primele rezultate atunci cand utilizatorii cauta anumite cuvinte cheie in motorul de cautare Google. O campanie SEO de succes este realizata tinand cont de mai multe elemente:

Stabilirea unor obiective tangibile

Daca site-ul tau este nou-creat si nu are valori ridicate in ranking-uri, este putin probabil sa fie afisat in prima pagina de rezultate pentru cuvinte cheie super-competitive, cum ar fi, de exemplu: vanzari.

La inceput, trebuie sa pornesti cu un set de cuvinte cheie mult mai targetat. Optimizeaza paginile tale pentru mai multe cuvinte cheie cu competitie scazuta. Cu cat site-ul tau are un ranking ridicat pentru cuvinte cu competitie scazuta, cu atat este mai probabil ca acesta sa primeasca un ranking ridicat si pentru cuvintele cheie cu competitie ridicata.

Consecventa, consecventa, consecventa

Procesul SEO se face in timp si trebuie gandit ca o investitie pe termen lung in companie. O etapa foarte importanta consta in optimizarea continutului intregului site (text si imagini) si optimizarea codului HTML (se tine cont de mai multe tag-uri: header, title, descrieri meta etc.). Apoi se are in vedere constructia de link-uri de calitate care pointeaza catre site-ul tau.

Gestiune echilibrata intre mai multe proceduri SEO

Exista pericolul ca anumite persoane sa acorde importanta unor anumite proceduri SEO in detrimentul altora, considerate mai putin importante. Trebuie avut in vedere ca un proces SEO optim se face in mod echilibrat si porneste intodeauna cu elementele de baza.

Cuvinte cheie potrivite

Analiza cuvintelor cheie este o etapa decisiva de care depinde intreg procesul SEO. Nu este o regula ca acele cuvinte cheie care au cele mai multe cautari vor face conversie. Vor aduce, cel mult, trafic pe site. Uneori exista tentatia de a alege anumite cuvinte cheie numai prin prisma faptului ca suna foarte bine. Pana la urma, cele mai bune cuvinte cheie sunt cele care aduc trafic targetat pe site care face conversie.

Backlink-uri potrivite

Constructia de link-uri nu se face la intamplare, si in niciun caz in mod secvential. Este un proces continuu iar site-urile pe care se realizeaza un backlink trebuie alese cu grija. Sunt site-uri de autoritate si cu page rank ridicat. Prea multe link-uri create intr-un timp scurt pot ridica semne de intrebare pentru motorul de cautare. Procesul de constructie de link-uri trebuie realizat cu naturalete, pentru a primi un feedback pozitiv.

Abonare Newsletter: