logo print

Cautarea pe Internet si Email-ul, lidere in activitatile online, insa retelele de socializare cresc puternic

Activitati online

Incepand din 2002, cele mai frecvente activitati online au fost cautarile in motoare de cautare (Google etc.) si posta electronica (email). Insa, cea mai spectaculoasa crestere se inregistreaza in utilizarea de site-uri de socializare care a atins un nivel de 65% in 2011, pornind de la 11% in 2002.

Cu toate acestea, cresterea utilizatorilor de site-uri de socializare nu depaseste numarul existent de utilizatori de posta electronica (92%) si numarul de utilizatori care folosesc diferite motoare de cautare pentru a naviga online (92%).

In plus, cautarea online si email-ul sunt activitatile cele mai intalnite pe Internet in ultimii 9 ani, depasind numarul de utilizatori care citesc ziare online (76%) si care isi fac cumparaturile online (71%).

Cautare google, campanii email, retele sociale

Profilul utilizatorului de Internet. Cine utilizeaza motoare de cautare?

Printre utilizatorii de internet care folosesc motoare de cautare, se identifica urmatoarele demografice:

  • Gen. In ceea ce priveste analiza de gen, se observa ca numarul persoanelor de sex masculin care utilizeaza Internetul este usor mai ridicat decat numarul persoanelor de sex feminin, diferentele nefiind insa semnificative.
  • Varsta. In ceea ce priveste varsta, se observa o relatie invers proportionala intre varsta persoanei si navigarea pe Internet. Cu alte cuvinte, cu cat varsta persoanelor este mai mare, cu atat utilizarea de Internet este mai mica. Tinerii si persoanele adulte folosesc cel mai des Internetul, spre deosebire de persoanele in varsta care utilizeaza Internetul mai rar.
  • Educatie. In ceea ce priveste nivelul de studii, se observa o relatie direct proportionala intre numarul de ani de studii si utilizarea de Internet. Cu alte cuvinte, cei mai multi dintre utilizatorii de Internet au studii superioare, spre deosebire de alte persoane cu un numar de ani de studii mai mic.
Demografice utilizatori pe internet

Avand in vedere cele de mai sus, trebuie sa recunoastem importanta website-ului unei afaceri, si forta acestuia de a genera bani din incasari. Pe zi ce trece, utilizatorii de Internet devin din ce in ce mai exigenti cu privire la structura si design-ul unui site.

Totodata, tinand cont de numarul de cautari in motoarele de cautare, este imperios necesar ca website-ul sa iasa in fata la cautari, pentru a putea fi gasit de utilizatori. De aceea, optimizarea site-ului devine o etapa cheie in dezvoltarea oricarei companii.

Abonare Newsletter: