logo print

Conceptul de dezvoltare web

Conceptele de dezvoltare web si web design au cunoscut o puternica dezvoltare in ultimii zece ani. Pentru o afacere, crearea unei prezente virtuale pe Internet, este o metoda extrem de eficienta pentru crestere si dezvoltare. Pentru o persoana, crearea unei identitati virtuale poate avea diverse scopuri: comunicare, networking etc. In acest moment intervine necesitatea unui site, si in principiu, a unui site de prezentare.

Dezvoltarea web este un domeniu aflat in plina expansiune. Este un domeniu complicat care este realizat, in principal, de profesionisti cu experienta si cu pregatire solida. Acestia creeaza site-uri complexe, in functie de cerintele clientilor si de specificul afacerii acestora, folosind ultimele tehnologii in domeniu. Totodata, aceste site-uri pot fi ulterior imbunatatite prin noi module (de exemplu, adaugarea unei sectiuni de magazine virtuale etc.) in functie de ritmul in care se dezvolta afacerea pe Internet.

Site-urile trebuie optimizate pentru motoarele de cautare pentru a ajunge in primele pagini de rezultate atunci cand utilizatorii executa cautari ce au la baza cuvinte cheie. Evident, aceste actiuni sunt posibile datorita faptului ca dezvoltatorul web detine control total asupra codului pe care il scrie pentru a dezvolta site-ul in functie de cerintele specifice ale fiecarui client. Evident, un dezvoltator web profesionist creeaza site-uri care sunt relativ sigure si care rezista in fata unor atacuri lansate de vreun eventual haker. Totodata, daca site-ul este dat jos, un profesionist trebuie sa il puna sus folosind backup-ul site-ului.

Evident, un site poate fi realizat pe Internet si in mod automat, cu ajutorul unor vrajitori. In acest caz, vorbim de site-uri predefinite, care urmeaza anumite modele si tipare. In acest caz, avantajul aparent se refera la un cost relativ scazut. Insa, trebuie sa avem in vedere ca un astfel de site prezinta anumite dezavantaje evidente ce nu pot fi neglijate, si anume: nu poate fi personalizat in functie de natura afacerii intrucat tiparul predefinit nu poate fi actualizat cu module de cod specifice, flexibilitate limitata in organizarea informatiei si design, vulnerabilitate ridicata in fata atacurilor lansate de hackeri intrucat scriptul automat de generare a site-ului este disponibil in mod liber oricarui utilizator de pe Internet.

Motivele pentru care o afacere are nevoie de o prezenta virtuala sunt multiple. Este necesar sa alegi cum sa construiesti site-ul pentru afacerea ta astfel incat sa ai un trafic ridicat pe site, fapt care duce la crestearea vanzarilor si a profiturilor. Totodata, trebuie sa ai in vedere ca, in timp, afacerea ta se va dezvolta, iar cerintele privind continutul site-ului se vor modifica si ele in aceeasi masura.

Abonare Newsletter: