logo print

Trei pasi in dezvoltare web

Deci, ai vazut ca multi utilizatori au deja site-ul lor propriu, si acum iti doresti si tu unul. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi ca sa creezi un site? Este oare un proces usor in realitate sau doar in aparenta? Procesul de dezvoltare web este chiar usor si iata primii pasi pe care trebuie sa ii faci:

1. Gaseste un nume de domeniu - Un domeniu este un URL pe care il tastezi in bara de adresa pentru ca site-ul sa fie afisat intr-un broswer precum Firefox sau Chrome. De exemplu, atunci cand vrei sa ajungi pe site-ul Amazon, pur si simplu tastezi amazon.com pentru a ajunge la site. In acest exemplu, amazon.com este domeniul site-ului.

Poti avea orice nume de domeniu iti doresti cu conditia ca acesta sa nu fie deja achizitionat. Cheia unui domeniu de succes este sa contina cuvinte care sa fie relevante pentru intreg continutul viitorului site. In acest moment este bine sa te gandesti la aceste cuvinte cheie din mai multe motive.

Cuvintele cheie sunt importante deoarece pe baza acestora site-ul tau este gasit de catre motorul de cautare la cautarile efectuate de catre utilizatorii de Internet. Daca, de exemplu, daca vrei sa creezi un site despre turismul in Romania, ai putea alege din mai multe variante de domeniu, cum ar fi: turisminromania.ro, romaniaturism.ro etc., deoarece acesti termeni sunt termeni populari in cautarile utilizatorilor. Si niciodata nu trebuie subestimata relevanta pe care numele domeniului o are in cautarile motoarelor de cautare.

Desigur, multe dintre domeniile ce contin cuvinte cheie sunt deja luate, de aceea trebuie sa fii creativ in gandire. Totodata, poti face o cautare intr-un catalog de domenii, cum ar fi de exemplu, ROTLD, pentru a vedea ce nu mai este disponibil.

2. Gaseste un server - Exista foarte multe companii care ofera gazduire site-urilor pe Internet. Daca nu ai mai lucrat niciodata cu o astfel de firma, imagineaza-ti acest proces ca pe unul similar cu constructia unei case. Vrei sa fii sigur ca firma de gazduire este sigura, intrucat nu vrei sa pierzi toata munca de constructie a site-ului. Trimite intrebarile tale mai multor firme de hosting pentru a vedea care este timpul de raspuns si modalitatea de a raspunde eventualilor clienti. O firma de hosting care merita luata in considerare raspunde in timp util, la toate intrebarile si intr-un limbaj mai putin tehnic astfel incat orice utilizator sa inteleaga ideea transmisa.

3. Creeaza site-ul - In prezent, partea aceasta este mai usoara decat a fost in trecut. In functie de complexitatea site-ului, poti alege sa creezi tu insuti site-ul sau sa apelezi la un profesionist. Incearca sa creezi o paralela intre procesul de dezvoltare web cu decorarea unei camere. Poti alege ce design doresti, ce continut doresti, astfel incat, per total ansamblul sa fie atractiv pentru vizitatori.

Evident, daca alegi ca un specialist sa creeze site-ul pentru tine, vei obtine un site realizat in mod profesional, bazat pe ultimele tehnologii disponibile. Totodata, te scuteste de efortul continuu de a actualiza continutul, mai ales daca natura site-ului cere acest lucru.

Abonare Newsletter: