logo print

Un sumar al elementelor de baza in web design

  1. Focus pe mesaj - Este important ca design-ul general al site-ului sa fie focalizat pe mesajul care trebuie sa ajunga la audienta. Astfel, daca site-ul tau este imaginea companiei, atunci mesajul trebuie gandit astfel incat sa prezinti clientilor oferta ta. Cei mai multi dintre utilizatorii de Internet poposesc un timp foarte scurt pe o pagina, de aceea este foarte important sa fii concis. Gandeste-te la primul lucru pe care un utilizator il vede atunci cand viziteaza site-ul.
  2. Un site este un mesaj publicitar - Trebuie sa ai in vedere ca site-ul tau este o campanie de publicitate. Trebuie sa obtii o impresie generala pozitiva in mintea vizitatorilor, astfel incat ei sa doreasca sa afle mai multe despre produsele tale. Totodata trebuie sa ai in vedere scopul pentru care ai construit site-ul: este un site de vanzare servicii, produse sau un site care ofera informatie. Trebuie sa faci un design al site-ului avand acest lucru in minte.
  3. Un echilibru intre continutul de baza si impresia vizuala a site-ului - Este foarte important sa obtii un echilibru in prezentarea informatiei intr-un mod placut. Nu vrei sa complici lucrurile printr-un web design complicat. Web designerii fac adesea greseala de a incerca sa impresioneze prea mult. Este necesara totusi o impresie buna. Daca nu prinzi atentia vizitatorilor in cateva secunde, acestia vor pleca in alta parte. Trebuie sa dai audientei ceva pentru care sa ramana, deci este vorba de un echilibru greu de atins.
  4. Layout modern si contrast - Cel mai bine este sa alegi o forma de prezentare simpla. Pentru ca de cele mai multe ori, vizitatorii considera ca o forma de prezentare pretentioasa este confuza. Un site trebuie sa fie usor de citit. De aceea, culorile din fundal cat si culorile textului trebuie sa fie contrastante.
  5. Paginile - Avand in vedere continutul site-ului tau, fiecare pagina trebuie sa fie axata pe ceva diferit. Aceasta acorda simplicitate site-ului si o forma naturala de curgere a informatiei. Trebuie sa ai in vedere ce transmite fiecare pagina. Trebuie sa planifici structura paginilor inainte de a face design-ul acestora. Pagina home trebuie sa transmita mesajul general al intregului site. Trebuie sa contina detalii cu privire la rolul site-ului si al companiei si totodata, sa indrume utilizatorii catre celelalte pagini pentru informatiile cautate.
  6. Elementele grafice - Imaginile pot fi niste instrumente foarte eficiente daca sunt utilizate corect, insa altfel, pot fi elemente care distrag atentia. Majoritatea utilizatorilor de Internet cauta informatie, de aceea ai grija sa nu exagerezi cu elementele grafice. Totodata, acestea trebuie sa fie in concordanta cu tema generala a site-ului. Totodata, imaginile si alte elemente grafice trebuie vazute ca un element care completeaza intregul concept de site, si nu unul care distrage atentia de la mesajul principal. Afla aici cum poti sa creezi un site de prezentare axat si dezvoltat in concordanta cu business-ul tau.

Abonare Newsletter: