logo print

Cum sa promovezi un site si sa obtii trafic

E minunat sa ai un site, si cu aceasta este normal sa ai vizitatori care poposesc pe site-ul tau. Cheia fiecarui site este sa publici ceva amuzant, sa oferi informatie sau sa ai un scop comercial. Daca nu ai niciun utilizator pe site, atunci toate eforturile, toate costurile si timpul pierdut sunt fara rost. Utilizatorii pot poposi pe site-ul tau prin diferite metode. Fie pot tasta adresa site-ului, fie pot accesa un bookmark, pot ajunge pe site datorita unui motor de cautare sau pot urma un link de pe o alta pagina.

Primele doua metode (accesul direct prin tastarea adresei si folosirea bookmarks-urilor) aduc trafic site-urilor foarte bine cunoscute, cu reputatie in domeniu si care ofera foarte multa informatie. Utilizatorii memoreaza adresa unui site sau creeaza un bookmark in masura in care are convingerea ca va mai vizita site-ul respectiv si in viitor. Pentru toate celelalte metode, este necesar ca sa faci campanii de promovare site cu scopul de a fi gasit atunci cand cineva cauta informatia pe care tu o oferi.

  • Motoare de cautare

Motoarele de cautare pot aduce trafic in mod gratuit catre site, insa paginile acestuia trebuie sa se regaseasca in primele rezultate afisate de motor la introducerea anumitor fraze sau cuvinte cheie. Pentru a ajunge in primele pagini este necesar ca sa faci un demers de optimizare a site-ului. Asta inseamna ca tu "comunici" motorului de cautare continutul paginilor tale si totodata creezi backlink-uri catre acele pagini. Link-urile nu sunt utilizate exclusiv de catre vizitatori, acestea sunt analizate si de motoarele de cautare pentru a stabili popularitatea site-ului.

O alta metoda de a obtine trafic de la un motor de cautare este reclama platita (pay-per-click: PPC). Faci reclama site-ului propriu pentru anumite cuvinte cheie iar cand cineva cauta respectivele cuvinte, reclama ta este afisata. Aceasta metoda poate aduce mult trafic insa costurile sunt pe masura.

  • Link-urile

Link-urile sunt unul dintre elementele de baza pe Internet. Inseamna o navigare usoara de la o pagina la alta. Sunt doua modalitati de a obtine link-uri. Prima optiune se refera la crearea de link-uri in mod natural. Aceasta inseamna ca utilizatorii de Internet sau webmasterii creeaza link-uri catre site-ul propriu fara interventia ta. Ei creeaza aceste link-uri deoarece este interesant continutul paginii tale. Un continut de calitate va atrage vizitatori iar mai devreme sau mai tarziu, vei obtine astfel de link-uri.

Desigur, sunt si alte metode de a crea link-uri catre site-ul propriu. Fie postezi comentarii pe bloguri sau participi la discutiile de pe forumuri. In ambele cazuri, este permis sa adaugi un link catre site-ul propriu in semnatura sau in spatiul alocat datelor despre autor. O alta metoda eficienta de promovare site este scrierea de articole. Exista multe directoare de articole unde poti publica articole pe anumite tematici. Fiecare articol poate contine un spatiu unde poti adauga cateva link-uri catre site-ul propriu.

O alta metoda de promovare site este aceea de a contacta webmasterii anumitor site-uri pentru a face schimb de link-uri. Optimizarea site-ului devine un lucru facil atunci cand ai un continut informativ. Link-urile catre pagini interesante se imprastie rapid - si sunt create rapid caci tuturor ne plac lucrurile de calitate.

Abonare Newsletter: